Fleur

Fleur

Ha Marloes,

Onlangs hebben we een begin gemaakt met een training om Fleur (mijn West Highland White Terriër) op een minder stressvolle manier de jaarwisseling door te loodsen. Je hebt de training op locatie gegeven om Fleur in haar eigen vertrouwde omgeving te laten wennen aan oa de vuurwerkgeluiden. De benodigde materialen nam je daarvoor zelf mee. Je hebt me onder andere geleerd om regelmatig iets leuks  te doen met Fleur voorafgaande aan en tijdens bepaalde oefeningen. Altijd uitgaande van een positieve manier van trainen. En het werkt! Hoewel ik niet de illusie heb dat Fleur ooit een fan van vuurwerk wordt, merk ik wel dat ze sneller herstelt en niet al bij de eerste  knal de badkamer inschiet om onder het meubel in het uiterste hoekje te  verdwijnen.

Met deze training -die overigens leuk is om te doen en ongetwijfeld  iets extra toevoegt aan de band die wij hebben- én de tabletjes* van de dierenarts die je me  aanraadde, moet het lukken om enigszins ontspannen de jaarwisseling door te  komen. Derhalve: dank voor je inzet, je praktische en nuttige tips én de  nazorg!
Ik zal je op de hoogte houden over het verloop.
Groet, Joke  en Fleur
(* informatie te verkrijgen via Altijd Hond)

Geen reacties